40 godina inspirišemo evoluciju platne industrije u Srbiji

Pedesetih godina prošlog veka u globalnim finansijskim centrima javlja se potreba za sigurnijim, efikasnijim i jednostavnijim načinom kretanja novca. Te 1958. godine, Bank of America i Di Hok, vodeći vizionar kompanije Visa i njen osnivač, uvodi inovaciju koja će zauvek promeniti način na koji razmišljamo o novcu — pokreće evoluciju digitalnih plaćanja.

Kao jedan od najvrednijih globalnih brendova, u Srbiju smo stigli 1983. godine u želji da ovo važno tržište na susretu Istoka i Zapada povežemo u najveću svetsku platnu mrežu. Naša vizija bila je jednostavna, ali ambiciozna — da pružimo najbolje platno iskustvo, svima, na bilo kom mestu.

Brzo smo u saradnji sa partnerima iz javnog i privatnog sektora prešli put od tehnologije, koja omogućava kartična plaćanja, do katalizatora promena i pionira digitalizacije u finansijskom sektoru. Inovacije su sledile jedna drugu. Od prve beskontaktne kartice, prve digitalne kartice i digitalnog novčanika, do trenutno aktivnog programa „Bolji način“, podržali smo evoluciju platne industrije, implementirajući najmodernija finansijska rešenja u Srbiji, uz kontinuiranu edukaciju samih građana o bezbednosti i benefitima bezgotovinskog plaćanja.

Dok unapređujemo platno iskustvo građana, istovremeno inspirišemo digitalizaciju i otvaranje male i srednje privrede ka svetu i globalnom tržištu.

Ove godine sa ponosom obeležavamo četiri decenije poslovanja u Srbiji.

Zbog toga smo, kao deo našeg velikog jubileja u Srbiji, odlučili da osnažimo preduzetnike i to od najranije faze njihove individualne i preduzetničke zrelosti.

Dodatno, inspirisani napretkom koji smo stvorili zajedno sa lokalnom zajednicom, nastavljamo da ulažemo u osnaživanje digitalnih kapaciteta ovog društva. Naša misija ostaje ista — da gradimo razvijeno, moderno tržište budućnosti u kojem su digitalna, jednostavna i sigurna plaćanja dostupna svima i svima bliska.

Zato najavljujemo lansiranje velike platforme za jačanje finansijske pismenosti mladih.

 

USKORO VIŠE INFORMACIJA

Plaćajte Visa karticama uz Google Pay™