Prednosti koje pruža Visa

Već više od 30 godina Visa je partner s trgovcima kako bi pružila pouzdane, bezbedne i pogodne mogućnosti plaćanja. Kao jedan od vodećih svetskih platnih brendova i jedan od najvećih platnih sistema na svetu, Visa je moćno sredstvo za privlačenje novih klijenata i otvaranje vrata većim mogućnostima prodaje.

Pogledajte kakve se pogodnosti nude trgovcima

Smanjite gubitke usled grešaka i krađe
Osoba za kasom ne greši pri vraćanju kusura ako naplaćuju pomoću platne kartice. Razlog je to što se s računa skida tačan iznosi, te nema potrebe za kusurom. Lopovi radije ciljaju gotovinu jer se priznanice ne mogu unovčiti. Osim toga, gotovinu možete izgubiti i kroz refundacije i neproknjižene transakcije.

Trošite manje vremena na rukovanje gotovinom
Potrebno je manje vremena za prebrojavanje gotovine na početku i kraju radnog dana, kao i za predavanje pazara u banci. Kada nam je gotovina glavni ili jedini način kupovine, prodajno osoblje mora da prebroji gotovinu, a čitava radnja mora to da nadgleda.

Brže primajte i deponujte transakcije
Podaci o prodajnim transakcijama mogu se svakodnevno automatski slati vašoj banci prihvatiocu, gde možete dobiti kamatu, što nije slučaj kada rukujete gotovinom koja se čuva u kasi.

Pogodnosti za veće transakcije i obimniju prodaju
Visa je dobila povratne informacije od trgovaca koje ukazuju na to da je prosečna vrednost transakcija obavljenih putem platnih kartica veća od onih plaćenih gotovinom.

Osim toga, trgovci mogu da iskoriste Visa usluge koje su upravo njima i namenjene, kao što su:

Visa distribucija
Ovo je alatka spoljnog saradnika koja trgovcima pomaže da pojednostave i ubrzaju postupak naplate potraživanja. Uz opciju Visa distribucija, trgovci brže naplaćuju potraživanja od maloprodajnih objekata, što im omogućava bolji gotovinski promet uz manje režijske troškove i rizik.

Program za bezbednost informacija o računu (AIS)
Steknite poverenje klijenata kroz program AIS osmišljen tako da štiti osetljive podatke o računu i transakcijama kroz čitavo Visa okruženje.

Odobrila Visa
Visa pruža zaštitu on-lajn trgovcima kroz uslugu Odobrila Visa. Ova usluga omogućava znatne uštede troškova nastalih usled prevare tako što vodi računa da trgovci ne budu lak plen prevaranata preko neovlašćene upotrebe Visa kartica.

Zajednički promotivni programi
Kad je reč o trgovcima iz oblasti putovanja i zabavnih aktivnosti, Visa teži da stvori zajedničke promotivne programe koji će trgovcima pomoći da uvećaju prodaju, a samim tim upotrebu Visa kartica. Ponude za korisnike kartica razvijaju se i promovišu zajedno s partnerima, među kojima su najveći lanci hotela, avio-prevoznici i rentakar kompanije. U nekim slučajevima Visa sarađuje s turističkim organizacijama kako bi osmislila posebne ponude i podstakla korisnike kartica da posete mesta koja te organizacije nude.