Olimpijske igre

Unapređenje olimpijskog duha
Sport ujedinjuje ljude, zajednice i narode. On obogaćuje život i stvara prilike za ekonomski razvoj. U današnjem svetu, gde brend i poverenje znače veoma mnogo, Olimpijske igre odražavaju taj kapital koji Visa poseduje – mogućnost korišćenja širom sveta, pouzdanost, raznovrsnost i vođstvo. Sponzorisanje Olimpijskih igara i te kako ima poslovnog smisla za kompaniju Visa i naše klijente.

Uticaj na život ljudi
Sponzorisanje, kao i posvećenost i podrška kompanije Visa olimpijskom pokretu, nacionalnim olimpijskim komitetima i nacionalnim timovima, pomoglo je da osiguramo neprekidan uspeh Olimpijskih igara. Visa je pružila direktnu ekonomsku podršku samom održavanju Olimpijskih igara i omogućila mnoge druge oblike direktne podrške hiljadama olimpijaca kroz svoju podršku nacionalnih olimpijskih komiteta.

Pored toga, Visa pruža podršku olimpijskim timovima i pojedinačnim sportistima kroz svoj globalni program Visa tim, pružajući im finansijsku podršku, obuku u pogledu životnih veština i vrednu marketinšku vidljivost na putu ka ostvarenju njihovih olimpijskih snova.

Izgraditi posao, ujediniti svet
Finansijske institucije i trgovci imaju velike koristi od Visa marketinške platforme za Olimpijske igre, koju mogu da koriste da se povežu s korisnicima kartica na nivou koji prevazilazi trgovinu. Za vreme Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine 573 finansijske institucije i 491 trgovački partner iz celog sveta direktno su učestvovali u promotivnim programima Visa Olimpijske igre.

Visa je bila prvi sponzor koji je pokrenuo ciljne marketinške programe povezane s gradom domaćinom Olimpijskih igara. Za Zimske olimpijske igre u Vankuveru 2010. godine Visa je sklopila partnerstvo s Turističkom organizacijom Vankuvera i Turističkom organizacijom Vislera kako bi domaćim i stranim putnicima promovisala ove prelepe destinacije.

Plaćanje na igrama
Na svakim Olimpijskim igrama Visa je odgovorna za stvaranje čitave platne infrastrukture na svim olimpijskim događajima, kao i za upravljanje sistemom, uključujući i na stotine POS terminala na prodajnim mestima i razrađenu mrežu bankomata na takmičenjima i događajima nevezanim za takmičenja, kao i u glavnom medijskom centru, međunarodnom televizijskom centru i olimpijskom i paraolimpijskom selu. Svojim korisnicima kartica na Olimpijskim igrama Visa pruža višejezične usluge u hitnim slučajevima, kao i uslugu opšte korisničke podrške.